Isler

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Isler

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói: (5 darabhoz)
50 gramm porcukor
100 gramm vaj
140 gramm BL55-ös finomliszt
50 gramm finomra tört dió l nylonzacskón keresztül összetörtem, majd a tészta többi hozzávalóit is kimértem és egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Nem kell sokáig, mihelyt összeállt j. ekkor fóliában tíz percre hűtőbe tettem.
Kivéve 3 mm vastagságúra nyújtottam, és 6 centi átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és a 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt alsó-felső lángon kisütöttem őket. Szép világosak maradtak a korongok. Itt még elmondom, hogy elég morzsalékos a tészta, nehéz vele bánni. Nekem úgy sikerült a nyújtás, hogy nem egyszerre nyújtottam ki az egészet, hanem kisebb darabokat vágtam a tésztából, melyeket lisztezett deszkán először ellapogattam, majd nyújtófával megsímáztam.
Kihűlés után kettőt-kettőt házi baracklekvárral összeragasztottam, és egy napra a hűvös kamrába tettem puhulni.
Másnap gőz fölött felolvasztottam 20 deka 85 %-os étcsokoládét egy dekányi vajjal, és szilikon ecsettel rákentem az islerekre.
fél kávéskanál őrölt fahéj
Töltelékhez:
Ízlés szerint ribizli, málna, szilva vagy barackdzsem
Bevonathoz:
200 gramm jó minőségű étcsokoládé

*

Elkészítés:

A diót nyújtófával nylonzacskón keresztül összetörtem, majd a tészta többi hozzávalóit is kimértem és egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrtam.
Nem kell sokáig, mihelyt összeállt j.
ekkor fóliában tíz percre hűtőbe tettem.
Kivéve 3 mm vastagságúra nyújtottam, és 6 centi átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és a 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt alsó-felső lángon kisütöttem őket.
Szép világosak maradtak a korongok.
Itt még elmondom, hogy elég morzsalékos a tészta, nehéz vele bánni.
Nekem úgy sikerült a nyújtás, hogy nem egyszerre nyújtottam ki az egészet, hanem kisebb darabokat vágtam a tésztából, melyeket lisztezett deszkán először ellapogattam, majd nyújtófával megsímáztam.
Kihűlés után kettőt-kettőt házi baracklekvárral összeragasztottam, és egy napra a hűvös kamrába tettem puhulni.
Másnap gőz fölött felolvasztottam 20 deka 85 % -os étcsokoládét egy dekányi vajjal, és szilikon ecsettel rákentem az islerekre.
Így ecsettel kenve elég lett a húsz deka.
Miután megkötött a csokibevonat tálalható.

Isler

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Isler

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!