Hozzávalók:
35 dkg simaliszt
35 dkg rétesliszt
50 dkg vaj vagy margarin
35 dkg darált dió
65 dkg porcukor
2-3 egész tojás
5 vaníliáscukor
*
Elkészítés:
Egy nagy tálba beleszitálunk 35 dkg simalisztet és 35 dkg réteslisztet, 50 dkg vajat vagy margarint apró darabokban, 35 dkg darált diót, 35 dkg porcukrot, 2-3 egész tojást, 2 vaníliáscukrot.
Mindezt egynemü tésztává gyúrjuk.
Majd a hütöben egy fél órát pihentetjük.
Ezután a tetszés szerinti karácsonyi formáinkat kiolajozzuk és belenyomkodjuk a diós masszát.
Majd ezt tepsire helyezzük és elömelegített sütöben 150 C fokon megsütjük.
Vigyázzunk, ne süssük túl.
Majd ha kissé kihültek akkor cukorba forgatjuk öket. Egy nagyobb tálba teszek 30 dkg porcukrot és 2-3 vaníliás cukrot, összekeverem és ebbe forgatom a finom kis diós edényeseket.
Ezt a receptet Pozsonypüspökiben Irén nénitöl tanultam.
Igazi karácsonyi hangulatot áraszt az illata, íze egyaránt.