Iraki savanyúság

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Káposzta
Sárgarépa
Zeller szár
Kaliforniai paprika ( piros)
Karfiol
Savanyúság leve: 1.3 liter
1 l. Ecet (5%-os)
1 púpos tk kurkuma
2 tk amba
1 ek só
Üveg lezárása előtt: minden üvegbe kb 1 ek olaj

*

Elkészítés:

A megpucolt és megmosott zöldségeket tetszőlegesen osszevagjuk és besozzuk. 1 órát napos helyre tesszük , majd csapvizzel leoblitem. Amíg a zöldségek állnak a soban elkészítettem a levét: 1,3 l. Vizet öntöttek 1 nagyobb lábasba,majd beizesitem: kb 1 ek só, 2 tk amba ( keleties ízesítésű folyékony fűszerkeverék), 1 l 5%-os ecet, 4 tk etolaj. Nagy lángon felforralok, majd amikor forralom tovább kb 5 percig. félretesszük hűlni. A csapvizzel leoblitett zöldségeket üvegekbe tesszük és felöntjük az addigra már langyos level,majd kb 1 ek étolajjal leontom a tetejét.kihules után fogyasztható.