Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
5 ek kakaópor
2,5 dl víz
3 ek 5 %-os ecet
1 púpozott mk szódabikarbóna
1 mk só
A krémhez:
20 dkg margarin
15-17 dkg porcukor
3 púpozott ek kakaópor
3 ek tej
1 ek rum
csipetnyi só
Az edényhez:
2-2 dkg vaj és liszt
*
Elkészítés:
Eredetileg ez is Farnk Júlia recept, Kedvenc sütemény a neve, átírtam AMC technikára, a fiam nevezte el intezív csokiélménynek.
A tésztához való anyagokat egy nagyobb kombitálban összekeverem, teljesen egyneművé.
Vékonyan kivajazok és lisztezek egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemet, a keveréket beleöntöm. A Navigenio 3-as fokozatán, fedő alatt lassan sütöm kb 5 percig. Ezután az edényt a saját felfordított fedőjébe helyezem, a Navigéniót ráfordítom és az I-es osztáson lassan készre sütöm a tésztát. Kb. további 5 perc, de tűpróbával ellenőrizhető, hogy megsült-e, esetleg lehet kicsit emelni a Navigenio hőerejét, de legfeljebb csak az I-es osztás második fokozatáig.
A megsült tésztát kifordítom az edényből és hagyom kihülni.
Közben a krémhez valókat keverőtálba teszem és habosra keverem.
Mikor a tészta lehűlt, a krémet a tetejére kenem, majd kiteszem a hűtőbe. Tálaláskor csíkokra vágom és a csíkokat ferdén felszeletelem.
Nagyon finom, sokáig elálló sütemény, de tömény!