Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg eritrit
10 dkg rizsliszt
10 dkg darált mák
12 dkg puha vaj vagy margarin
5 dl tej
A tálaláshoz:
nyírfaporcukor
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint) Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet.
A tojásos-eritrites masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és a lrgvégén óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt!
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.


