Hozzávalók:
5 db tojás
150 g cukor
100 g liszt
100 g mák (darált)
120 g vaj (puha)
5 dl tej
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a lisztet A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a vajat, a masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze.
Végül a habbá vert fehérjét is óvatosan keverjük hozzá.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160 fokra melegített sütőben kb.
60 perc alatt megsütjük.
Tepsi mérete.
30×30 cm Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt!
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Sütés hőfoka: 160 °C Sütés ideje: 60 perc


