Hozzávalók:
(tepsi méret: 18*24 cm)
4 tojás
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg margarin (olvasztott)
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
*
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral. Belekeverjük a tejet, az olvasztott margarint és a lisztet. Végül óvatosan a kemény habbá vert tojások fehérjét is (nem kell simára és sokáig keverni). – Ez egy nagyon híg, folyékony állagú keverék.
Egy 18*24 cm és kb. 5 cm magas tepsit vékonyan kikenünk margarinnal, lisztezzük és beleöntjük a híg masszánkat. (A TEPSI MÉRETE FONTOS!)
Egy órát sütjük, közben a rétegek maguktól kialakulnak.
A sütőből kivéve, felszeletelés előtt kicsit pihentetjük. Porcukorral is megszórhatjuk.
Megjegyzés:- Nem saját recept, az eredeti az itt szereplő anyagoknak a duplája. A tepsi méret: 40*25 cm-es kb. 6 cm magas. (Légkeveréses: 175 fok)