Hozzávalók:
25 dkg cukor
10 tojás
1 liter tej
15 dkg vaj/margarin
2 tasak Bourbon vaniliás cukor
10 evőkanál liszt
pici só
*
Elkészítés:
Először a tojásfehérjét kemény habbá verem
Utána a kétféle cukrot a tojások sárgájával elkeverem.
Hozzáadom a vajat, majd felváltva hozzáadom a lisztet és a tejet, és simára keverem.
Beleforgatom a tojáshabot, ezt nem muszáj nagyon alaposan elkeverni.
Egy nagyon folyékony masszát kapunk, de nem kell félni tőle, mert sülés közben az anyagok szépen elvállnak egymástól…alul és felül lesz a tészta réteg, és közepén a krém.
A folyékony masszát, kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és nem nagy hőfokon addig sütjük ameddig a teteje pirulni kezd.
Hagyjuk alaposan kihülni, mert igy lesz szépen szeletelhető.