Hozzávalók:
Paradicsom,
mozzarella,
friss bazsalikomlevél,
csipetnyi só,
extra szűz olívaolaj,
balzsamecet, vagy vörösborecet
*
Elkészítés:
A Kapri saláta a legegyszerűbb Olasz saláta.
Ennél, csak a mi sós, cukros, ecetes lével felöntött fejessalátánk egyszerűbb.
A lényege, hogy a felsorolt paradicsom, a mozzarella, és a bazsalikom benne legyen.
Az alkotórészek mennyiségét, mindenki ízlése szerint alakíthatja.
Lehet egyszerű salátaként fogyasztani, készíthetjül látványosan, díszuítésként, más ételek mellé.
Mindenképpen jól fog esni !
Ha pirítós kenyér is kerül hozzá valamilyen formában, azt már panzanellának hívjuk.
Hazájában, önálló ételként is fogyasztják.
A recept helyett, néhány képet hozok!