Indiáner fánkocskáim

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rudi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

12

Nehézség

Haladó

Indiáner fánkocskáim

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótatészta:
8 db tojás
3 dkg liszt
5 kanál cukor
7 kanál  rétesliszt
fél zacskó sütöpor
5 dkg margarin, vagy vaj
csokimáz
házi baracklekvár vagy nutella
tejszín
vaníliáscukor
habfixáló
eper

*

Elkészítés:

Piskótatésztát készítünk. 4 tojássárgáját 3 dkg liszttel és két kanál vízzel simára keverünk.
8 tojásfehérjét 5 kanál cukorral szintén kemény habbá verek fel.
Majd az elöbbi masszával óvatosan elkeverem és apránként még beleadagolok 7 kanál  réteslisztet és fél zacskó sütöport.
A tésztát habzsákba  vagy mikroténzacskóba tesszük és egy margarinnal, vajjal kikent tepsire csillagcsövü zsákunkból diónyi félgömböket nyomunk, egymástól kissé távolabbra, mert picit megnönek.
A tetejüket sütés elött pici liszttel megszórhatjuk. Majd elömelegített sütöben 12 perc alatt szépre sütjük.
Amikor mindet megsütöttük, akkor a fele indiáner tetejére csokimázat öntök.
Mivel két kis fánkocskát fogok összerakni, így annak a tetejét amely alulra kerül, késsel picit levágom, hogy egyenes legyen.
Ezt megkenem házi baracklekvárral vagy nutellával. Erre jön a tejszín, amelyet vaníliáscukorral és habfixálóval keményre verek.
Mütejszínt ne használjatok, az elveszi és viszi a varázsát és az ízét a sütinek.
Habzsákból nyomom a tejszínt a lekváros fánkaljra. Erre én most epergerezdeket is raktam, de el is hagyhatjuk.
Erre ráhelyezzük a másik csokis indiáner fánkocskát, és kész is.Hütöben tartjuk.
Egyszerü, mutatós és nagyon finoooom!

Indiáner fánkocskáim

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Indiáner fánkocskáim

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!