Hozzávalók:
40 dkg finom liszt
10 dkg graham liszt
10-15 dkg feta sajt
1 kiskanálnyi só
4 evőkanálnyi olivia olaj
2,5 dl langyos víz
*
Elkészítés:
Indiai Graham laposkenyér
Dagasztósgép vagy saját kézi dagasztás is lehet !!!!!
A finomlisztet és a grahamlisztet keverőedénybe tesszünk, majd hozzá adjunk az apró kockára feta sajtot,, a sót , rámorzsoljunk a friss élesztőt. Végül hozzáöntjünk az olivia olajat és a langyos vízet . Az egészet egynemű tésztává gyúrjünk ,majd konyharuhával letakarva , langyos helyen a duplájára kelesztjünk.
Ha megkelt ,lisztezett deszkán 3 db lapos pizzás kerek lepényé formázzunk, majd sütőpapírral bélelt pizzássütőre vagy tepsirefektetjünk. A tészta közepébe kört vagy háromszöget vágunk majd rá merőlegesen egyenlő sugarakat húzzunk a lepénykenyérbe. Sülés után, a vágás mentén tudjunk széttörni.
A lepénykenyeret konyharuhával letakarva újból kelesztjünk, majd 190 ° c-os sütőben 25-30 percig sütjünk

