Indiai Graham laposkenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Indiai Graham laposkenyér

Indiai Graham laposkenyér

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg finom liszt
10 dkg graham liszt
10-15 dkg feta sajt
1 kiskanálnyi só
4 evőkanálnyi olivia olaj
2,5 dl langyos víz

*

Elkészítés:

Indiai Graham laposkenyér
Dagasztósgép  vagy  saját kézi dagasztás is lehet !!!!!
A finomlisztet és a grahamlisztet keverőedénybe tesszünk, majd hozzá adjunk az apró kockára feta sajtot,, a sót , rámorzsoljunk a friss élesztőt. Végül hozzáöntjünk az olivia olajat és a  langyos vízet . Az egészet egynemű tésztává gyúrjünk ,majd konyharuhával letakarva , langyos helyen a duplájára kelesztjünk.
Ha megkelt ,lisztezett deszkán  3 db lapos pizzás kerek lepényé formázzunk, majd sütőpapírral bélelt pizzássütőre vagy tepsirefektetjünk. A tészta közepébe kört vagy háromszöget vágunk majd rá merőlegesen egyenlő sugarakat húzzunk a lepénykenyérbe. Sülés után, a vágás mentén tudjunk széttörni.
A lepénykenyeret konyharuhával letakarva újból kelesztjünk, majd 190 ° c-os sütőben 25-30 percig sütjünk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Indiai Graham laposkenyér