Hozzávalók:
1,5 kg Csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl ketchup
5 ek méz
ízlés szerint borsikafű
1 kávéskanál szezámmag
szárított petrezselyem
szárított metélőhagyma
só
3 ek Barbecue-szósz
*
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk majd cikkekre feldaraboljuk.Besózzuk. A kechupot, a fűszereket a mézet, 2 gerezd préselt fokhagymát, barbecue szószt és a szezám magot egy tálban összekeverjük. A húsokat alaposan megkenjük a pác keverékkel és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.Másnap
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húsokat a páccal együtt enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Először lefedve,15 perc majd még 15 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz. Csirke elég hamar megsül.
Mellé rizst vagy burgonyát tálalhatunk.
A fűszerek A Toldi fűszer termékei