Hozzávalók:
1200 g simaliszt,1 kocka élesztő,22,5g só,30g cukor,30g margarin,30g tejpor,6,5-7dl langyos tej(lehet fele viz),2 evőkanál olaj.
*
Elkészítés:
2 dl langyos tejben a cukorral az élesztőt összekeverem.
Az olajon kivül minden alapanyagot a dagasztó gépbe teszek.
Az élesztőt hozzáöntöm.
Megjegyzem 2 dl tejet a hozzávalókból vettem el.
Mikor már félig összekeverte a gép, ( vagy ha kézzel dagasztunk ) hozzá csurgatom a két kanál olajat.
Mikor már sima a tészta kelesztő tálba teszem, és duplájára kelesztem.
Ha megkelt 20 db 90-100 g gombócokat formálok, és fóliával letakarva hagyom kelni.
Mikor már rugalmasak a gombócok, sodrófával oválisra sodrom feltekerve kiflit formálok, és még egy kicsit a kezemmel kisodrom, hogy hosszabbak legyenek.
Zsirpapirral bélelt tepsire teszem, 20-25 percig kelesztem, lespriccelem szezámaggal megszórom, és 190 fokon készre sütöm.
Ha ki sült újra lespriccelem hideg vizzel.