Hozzávalók:
Kovász:400g BL80 liszt,2 dkg élesztő,2 evő kanál jogurt,3 dl meleg viz.Tészta:600g BL80 liszt,4 dl langyos viz,25g só 2 evő kanál krumpliliszt,4g zsiradék(.Ez lehet olaj,margarin,csibezsir,vagy disznózsir).
*
Elkészítés:
A kovász hozzávalóit össze keverem, és 2-3 órára félre teszem.
Ha meg kelt, hozzáadom a tészta hozzávalóit, jól kidolgozom, és könnyű ruganyos nem túl lágy tésztát kapok.
Belisztezem a tetejét, és duplájára kelesztem.
Ha meg kelt, át dolgozom, és hagyom még vagy húsz percet kelni.
Két kacsasütőt készitek elő, az egyiket kibélelem, sütőpapirral, és ebbe helyezem a megformált tésztát.
A másikkal letakarom, és hagyom még kelni, Ha az ujjam helye nyomás próbára visszaugrik akkor meg van kelve.
Két helyen éles késsel bevágom, lespriccelem a kenyeret, visszahelyezem a tetejét, és 250 fokosra melegitett sütőbe helyezem.
30 perc után a tetejét leveszem, a sütőt 190 fokra vissza veszem, és még 30 percig sütöm.
A sütőből kivéve jól lespriccelem rácsra helyezem, és hagyom hülni.