Hozzávalók:
4 tojás
18 dkg cukor
18 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Bármilyen idénygyümölcs
*
Elkészítés:
A vajat megolvasztom a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. A tojásokat beleteszem a Konyhaművész Pro tálba. Robotgéppel jó habosra keverem. Hozzáadom a cukrot, amit tovább keverek a géppel, míg fel nem oldódik. Ezután a lisztet kicsinyenként hozzákeverem, amibe beletettem a sütőport is. Miután jól elkevertem, óvatosan adagolom hozzá az olvasztott vajat is.
A muffin formákat kibélelem papírral és 2 ek, masszát teszek bele.
A megmosott, megszárított epret lisztbe forgatom és a massza közepére teszem.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. Ahogy sül a muffin és emelkedik a tészta, úgy elbújik az eper és a muffinunk belsejében köt ki.
Ajánlott Tupperware termékek:
Konyhaművész Pro tál
Mesterszakács Nyeles főzőedény a vaj olvasztásához
TW evőkanál
TW Salátaszárító, az eper szárításához