Hozzávalók:
5 dl tej
1 kocka élesztő
2 EK cukor
6O dkg liszt
‘1 EK só
1 dl olaj
tejföl,kolbász, sajt
*
Elkészítés:
Ez a sós kalács azért kapta a -hűtős- elnevezést, mert amit találtam a hűtőben azt raktam rá.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, deszkára boritjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a kiolajozott tepsire rakjuk.
Megkenjük 1 pohár tejföllel. Rakunk rá egy sor sonkát, megszórjuk kolbászkarikákkal, apró kockára vágott sajttal. Tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Pici pirospaprikával meghintjük. 18O-19O fokon 35-4O perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!


