Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
4 kanál tejföl
1 egész tojás
3 nagy kefir vagy 5 kicsi
1 kanál só
olaj a sütéshez
A Lángos tetejére
tejföl+reszelt fokhagyma
reszelt sajt
*
Elkészítés:
mindent összekeverünk egy tálban ,nem kell az ésesztőt felfuttatni csak bele kell morzsolni a lisztbe
-kicsit megdolgozzuk ,letakarjuk és a hütőbe rakjuk legalább 2 óra hosszat ….ez után már lehet is sütni
egy nagy műanyag zacskót el hasitunk megolajozzuk és bele boritjuk a lángos masszát ,feltekerjük és a hűtőbe rakjuk
-egy hétig is el áll ,csak annyit sütünk amennyire szükség van a többi marad a hűtűbe
-amikor sütni akarunk egy kis olajat öntünk egy tálcára a masszából kiszaggatjuk olajos kézzel ellapogatjuk szét huzogatjuk és forró olajba mindkét oldalát megsütjük
-fokhagymás tejföllel megkenjük + sajtot reszelünk a tetejére