Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek liszt
1 mk. sütőpor
25 dkg áttört túró
25 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
2,5 dl tej
2 ek. búzadara
1 ek.cukor
2 ek. kakaópor
1 zacskó tojás alakú csoki
*
Elkészítés:
6 tojásból sütök egy kerek piskótát. Az egész tojásokat keményre felverem a cukorral, majd óvatosan beleverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, tűpróbáig sütöm. A vajat vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a 2,5 dl tejben az evőkanál cukorral sűrűre főzött búzadarát, amit előtte lehűtök. Ezután belekeverem az áttört túrót, amit citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítek. A krémet kettéosztom, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. A kakaós rész egy kicsit többre veszem, mert azzal kenem be az oldalát is. A piskótát kettévágom, középre töltöm a kakaós krémet ráteszem a másik felét és az oldalát is ezzel vonom be. A tetejére kenem a fehér túrókrémet és kirakom a csokitojásokkal.