Húsvéti sóskalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Húsvéti sóskalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 7 dkg kr.cukor, 3 dkg só, 2 db tojás, 5 dl tej, 2 ek. étolaj.  1 db tojás a kenéshez.

*

Elkészítés:

10 dkg lisztből a kr.cukorból, élesztőből, és 2 dl tejből kovászt készítünk. Ha kész a langyos lisztel összedolgozzuk, végül az olajjal is jól kidolgozzuk.1-1,5 órát meleg helyen kelesztjük. (Én kelesztőtálban az ágynemű közt kelesztem)   Kelés után átszellőztetem (átgyúrom) Kétfelé vesszük, mert két rúd lesz.  Egy adagot annyi felé veszünk, ahány fonatú kalácsot készítünk.(3-4-6..stb. Megfonjuk a kalácsokat és zsirozott tepszibe, még legalább fél órát  kelesztjük. Tetejét tojássárgájával kenük meg. Ez után 170-180 fokos sütőbe sütjük. Ha a teteje gyorsan pirul, tegyünk rá  . sütőpapírt     Sonkával nagyon finom!! Jó munkát és jó étvágyat!!

Húsvéti sóskalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsvéti sóskalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!