Húsvéti sonkatál

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Húsvéti sonkatál

Recept leírás:

Hozzávalók:

1, 3 kg-os kötözött sonka
2 babérlevél,
5 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
7-10 főtt tojás

*

Elkészítés:

A kötözött  sonkát felteszem főni, a főzővízbe teszek babérlevelet, fokhagymát, vöröshagymát és lassú tűzön, éppen csak bugyogva 3 órán át főzöm. A főzőlevében hagyom kihűlni, így a rostok nem ugranak hirtelen össze, finom szaftos marad a hús. Amikor kihűlt  a főzőlé, kiveszem a sonkát, leveszem róla a hálót, szorosan becsomagolom folpack fóliába úgy teszem hűtőbe. Jó, ha legalább 1 éjszakán át áll a hűtőben szeletelés előtt.
A főtt tojásnál arra vigyázzunk, hogy forrástól számítva 10 percnél ne főzzük tovább, mert kicsapódik a benne lévő kén, a sárgája körben fekete lesz, ami ront az esztétikai hatáson. Ha a főzővízbe teszünk bőven sót, könnyen lejön a héja, és rögtön tegyük hideg vízbe, amikor megfőtt.
A sonkát felszeletelve tálra teszem, díszítem salátával, zöldségekkel és körberakom főtt tojással.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsvéti sonkatál

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!