Hozzávalók:
1 kg füstölt sonka
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
3 dl langyos víz
1 tk. só
*
Elkészítés:
A sonkát megfőzöm a Mesterszakács Nyeles 2,4 l-es Főzőedényben. Langyosra hűtöm csak a főzővízben.
A kenyértésztához a hozzávalókat a Tupperware Duplafalú kelesztőbe teszem, összedolgozom és kelesztem.
Miután a tészta megkelt, kisodrom a Tupperware Gyúrólapon, a Tupperware Nyújtóval.
A sonkát a tészta közepére teszem úgy, hogy a bőre legyen felül. (Aki nem szereti a bőrét, az óvatosan lefejtheti a sonkáról.)
A sonkát becsomagolom a kenyértésztába és úgy teszem az UltraPlusz edénybe, hogy a hajtogatott része legyen alul, tehát megfordítom a csomagolás után.
Az edényt befedem a tetejével és 180-200 fokos sütöben szép pirosra sütöm.
Friss reszelt tormát kínálok hozzá.
Javasolt Tupperware edények:
Mesterszakács 2,4 l Nyeles Főzőedény
Duplafalú Kelesztő Tál
Szilikon Keverő
Gyúrólap
Nyújtó
UltraPro 3,5 literes edény a sütéshez