Hozzávalók:
310 ml tej
6 dkg cukor
5 dkg friss élesztő
60 dkg kenyérliszt
1 csipet só
1,5 evőkanál őrölt fahéj
ízlés szerint szerecsendió
6 dkg puha vaj
1 bögre (2,5 dl) mazsola
2 tojás
a keresztekhez: 6 dkg
*
Elkészítés:
A tejet egy kicsit megcukrozzuk, langyosra melegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a liszthez hozzáadunk egy csipetnyi sót, fahéjat, szerecsendiót és jó sok mazsolát. A vajat elkeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez az élesztővel együtt és tésztává gyúrjuk. 45 percig langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Egy tepsit (20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából 12 egyforma golyót formálunk. Ezeket úgy tesszük a tepsibe, hogy maradjon köztük bőven hely. Sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük 200 fokon.
A süteményt kivesszük a sütőből, 6 dkg lisztből és 6 ml vízből masszát keverünk, és habzsákkal rácsot nyomunk a bucik tetejére. Visszatesszük a sütőbe és még 20 percig sütjük, míg szép barnák nem lesznek. Baracklekvárral kínáljuk.