Húsvéti nyulak, kacsák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

200

Nehézség

Könnyű

Húsvéti nyulak, kacsák

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tetejére:

*

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk (tojásból csak egyet használjunk), majd kinyújtjuk kb.
fél cm vastagságúra.
Előkészítünk egy nyuszi- és egy libaszaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat.
Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból.
Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb.
18-20 percet sütjük közepes hőfokon.
Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük az állatkákat.

Húsvéti nyulak, kacsák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsvéti nyulak, kacsák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!