Hozzávalók:
7 tojás
7 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
2 ek. darált mogyoró
1 tk. sütőpor
25 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
20 dkg Nutella
1 csomag színes mogyorós, csokis drazsé
*
Elkészítés:
A hozzávalókból kakaós, mogyorós piskótát sütök. Én mindig egyben verem fel az egész tojásokat a piskótához, amikor kemény óvatosan beleforgatom a kakaóporral, mogyoróval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, kb. 20-25 percig sütöm. amikor kihűlt háromfelé vágom és megtöltöm a Nutella krémmel. Tetejét, oldalát is ezzel kenem be, feldíszítem a színes drazséval. Egy párat ledaráltam és az oldalát azzal szórtam meg.
Krém: A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a Nutellát, együtt jól kihabosítom Hűtőben hagyom dermedni 1-2 órát.