Húsvéti mézestálka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

szeva50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Húsvéti mézestálka

Recept leírás:

Hozzávalók:

• 50 g vaj/margarin
• 60 g barna vagy kristálycukor
• 125 g méz
• 1 citrom
• 250 g finomliszt
• 1 tasak (12 g) sütőpor
• 1-1 mk. őrölt fahéj,  szegfűszeg, szerecsendió (mézeskalács fűszer is jó)
• 1 tojás
•  liszt a formázáshoz

*

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. (Napokig eláll ott.)
Egy fém vagy jénai tálat beborítottam alufóliával, és lehetőleg ráncmentesre simítottam.
Az edény aljának megfelelő kör alakú tésztát szabtam. A mézes lapot megkentem vizes ecsettel (nem kell eláztatni!), és így helyeztem az alufóliára. A továbbiakban a figurákat hasonlóan helyeztem el.
180 fokon kb. 20 percet sütöttem. A sütőből kivéve egy befőttes üvegre helyeztem át, és egy tojással kentem át, amitől szép fényes lett. Így hagytam teljesen kihűlni másnapig, amikor is óvatosan megszabadítottam az alufóliától.

Húsvéti mézestálka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsvéti mézestálka