Hozzávalók:
1 db csont nélküli csülök
2 db farok
2 db köröm
1 db fül
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
szemes bors
2 db babérlevél
8 db keményre főtt tojás
*
Elkészítés:
A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is.
3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük.
Leszűrjük, kicsontozzuk.
Két őzgerincformát folpack-kal kibélelünk az aljára sárgarépakarikák és kocsonyalé kerül, hűtőben megdermesztjük, erre jönnek a főtt tojások, és kicsontozott hússal, kocsonyalével zárjuk a rétegezést.
Hűvös helyen megdermesztjük.
Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.