Hozzávalók:
A tésztához:
200 gr rétesliszt
1 tojás
100 gr margarin
só
4 evőkanál tej
A töltelékhez:
300 gy darált disznóhús
1 tojás
1 beáztatott és kinyomkodott kifli
őrölt feketebors
majoránna
só
3 gerezd fokhagyma szétzúzva
apróra vágott petrezselyem zöldje
A töltelék közepébe:
100 gr gépsonka
kb 2 evőkanál paprikacsatni
margarin a forma kikenéséhez
zsemlyemorzsa
*
Elkészítés:
A tésztát a hozzávalókból elkészítem, és gyúródeszkán kinyújtom.Egy téglalap alakú részt ebből kivágok, olyan nagyságút, amivel a kikent, kiszórt őzgerincformát jól kibélelem.
A tölteléket szintén elkészítem az alapanyagokból. A felét a formába helyezem.
Két-két sonkaszeletet egymásra helyezve megkenek a csatnival, összetekerem, és a költelék közepébe rakom egymást követve.A megmaradt töltelékkel az egészet beborítom, majd betakarom a megmaradt tésztával.Az őzgerincformát alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben sütöm úgy másfél órát.
Amikor már kihűlt, akkor borítom ki, és felszeletelve tálalom.Rizzsel, salátával finom.
Ugyanolyan finom egy hidegtálon is.Nekem ez a húsos kenyér jobban ízlik másnap, mert az íze számomra akkor sokkal jobb.