Hozzávalók:
Piskóta:
7 tojás
7 ek. cukor
5 púpozott ek. liszt
2 ek. kakaópor
Krém:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2 dl tej
fél cs. csokis pudingpor
1 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A hozzávalókból sütök egy kerek kakaós piskótát.
Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, addig amíg kemény hab lesz, utána óvatosan belekeverem a kakaóporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékletre teszem, tűpróbáig sütöm, kb 20-25 perc alatt sül meg.
Amikor kihűlt, egy nagy recés késsel háromfelé vágom. Megtöltöm a csokikrémmel, a tetejére is az kerül, az oldalát is körben bekenem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral. Hozzáadom a fél csomag pudingporból, vaníliás cukorból, a tejjel sűrűre főzött és kihűtött pudingot, ettől könnyű lesz a krém. Betöltés előtt kis időre hűtőbe teszem a krémet.
A csokitortát alkalomhoz illően díszítem.