Hozzávalók:
6 dl liszt
4 dl kristálycukor
2 egéz tojás
2 dl tej
1 dl olaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaniliás cukor
3 EK kakaó
diszitéshez :
2 tojásfehérje
36 dkg porcukor
1 kanál ecet
*
Elkészítés:
Már nagyon régen szerettem volna megsütni ezt a báránykát, de valahogy nem volt merszem hozzá, most elkészült.
Az összes hozzávalót jól kikeverjük.
.
.
.
ez egy kavarós sütirecept.
Nem kell külön felverni a fehérjét sem.
A formákat jó vastagon kikenjük vajjal, majd az egyikbe beleöntjük a tésztát.
Ráboritjuk a tetejét é mehet a sütőbe.
170 fokon 30 percig, majd 15ö fokon zintén 30 percig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána boritjuk ki a formából.
Szépen feljön a tészta a tetején levő formába is.
2 fehérjét kikeverünk 36 dkg átszitált porcukorral és egy kanál ecettel.
.
.
jó keményre.
Diszitjük kedvünk szerint.
Én csak disznek készitettem a húsvéti aztalra, de 2-3 napig biztosan eláll.