Húsvéti bárány 3D

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klári

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Húsvéti bárány  3D

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

GM, tej mentes
2 db tojás
130 gr Rizsliszt
200 gr kukoricaliszt
100gr porcukor.
6gr. Dr Oetker sütőpor
2 cs. vaniliás cukor Dr.Oetker
170 ml folyadék: langyos víz+olaj (70 ml olaj+50ml langyos víz)
10 gr. FiberHusk
pici só
FiberHusk ki is maradhat,akkor 50 ml folyadékkal kell kevesebb!

*

Elkészítés:

A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá verem!A többi hozzávalót a liszt ,sütőpor,FiberHusk kivételével jól összekeverem!Ezután Jöhet a liszt (ebbe teszem a Fiber Huskot sütőport), ezt is jól elkeverem. A legvégén óvatosan,apránként hozzáadom a felvert habot.
A formát ketté veszem, jól kivajazom Liga margarinnal)Majd összezárom.
A masszát beleöntöm,kicsit megmozgatom.
A sütőt előmelegítem közben és a legalsó rácsra egy tepsit helyezek ebbe teszem a formát.
Nagyon gyenge sütő hőmérsékleten 30 p.-ig sütöm.
A sütőt 20 percig nem szabad kinyitni!!
Tű próbával ellenőrzöm, ha nem ragad a tűre, kész.
Mikor kész nedves ruhát teszek rá kb 5 p-ig.
Majd a kapcsokat leveszem és hagyom kihűlni.
Díszíthetem simán porcukorral és reszelt csokoládéval,csokicseppel,vagy csokoládé vagy citrommázzal bevonom.
A formát nem szabad tele tölteni mert a tészta megdagad,túlfolyás eredménye a piskóta be esik!