Hozzávalók:
25 dkg liszt
6 dkg cukor
csipet só
1,2 dkg friss élesztő
1,3 dl tejszín
1 tojás + 1 sárgája
3,5 dkg vaj
10 dkg aszalt sárgabarack vagy bármilyen más aszalt gyümölcs
*
Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a cukrot, a csipet sót, az élesztőt, az egész tojást és az olvasztott vajat.
A tejszínt meglangyosítjuk, majd azt is a masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tésztát a robotgép dagasztó karja segítségével. Beleszórjuk az aszalt barackot, és duplájára kelesztjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, rudakat formálunk belőle és fonjuk..
Kerek kalács sütő formába tesszük (olyan,mint a kuglófforma, csak nem olyan mély.
Tojás sárgájával megkenjük és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni a formában és tálcára borítjuk, majd díszítjük.