Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bajor sonka
20 dkg szeletelt füstölt angol szalonna
Kb.30-40 dkg darálthús(én sertésből csináltam)
1 db kisebb csirkemell
15-20 dkg reszelhető sajt
Fűszerek
*
Elkészítés:
Egy kb 20 cm átmérőjű 10 cm magas cserép, jénai vagy bármilyen tálat, amibe sütni tudunk, kibélelünk alufóliával, majd körberakjuk az angolszalonnával (4 db ), majd a bajorsonkával (5 db ) és ráhalmozunk kb.
2 cm vastagon a fasírtalapként elkészített darálthúst, majd ráteregetjük az vékony csíkokra, vagy szeletekre vágott, befűszerezett csirkemellet.
Ezután a sajt felét ráreszeljük.
Megint darálthús, sajt, csirke és a legvégén a sonka következik.
Fóliával lefedjük és valami nehezéket rátéve pár órára hűtőbe tesszük, majd lassú tűznél megsütjük.
Ha kész kifordítjuk a tálból.
Bármilyen köret illik hozzá, én rizzsel készítettem.