Húsos,krémsajtos rakott krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Húsos,krémsajtos rakott krumpli

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
1/2 kg darált sertés vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
A besamelhez:
20 dkg margarin
1 l tej
15 dkg finom liszt

őrölt fehér bors
szerecsendió
—————————–
30 dkg krémsajt
20 dkg trappista sajt
2 fej lila hagyma
őrölt fekete bors
ételízesítő
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés:A vöröshagymát apróra vágjuk,a lila hagymát felkarikázzuk.A burgonyát héjában megfőzzük karikákra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.A vajat felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,felöntjük forró tejjel és kiforraljuk.Ízesítjük sóval,borssal,szerecsendióval.Belekeverjük a krémsajtot és óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.Egy tepsibe terítjük a burgonya felét erre a lepirított darált húst.Rászórjuk a lila hagymát és betakarjuk a maradék burgonyával.Megszórjuk reszelt sajttal és 35-40 perc alatt megsütjük.

Húsos,krémsajtos rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsos,krémsajtos rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!