Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek.olíva olaj
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek.joghurt
A feltéthez:
2 fej vöröshagyma
40 dkg darált hús /marha,pulyka,sertés /
30 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
30 dkg reszelt trappista sajt
*
Elkészítés:
Előkészítés:A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk.Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Hozzáadjuk a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.Beletesszük a szeletelt gombát,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét.Beleöntjük a paradicsomot,kiforraljuk majd levesszük a lángról.
A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk.Ráterítjük a húsos-gombás ragut,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!