Hozzávalók:
Paradicsomhoz a töltelék 12 db-hoz elegendő,1csomó ujhagyma, 1ek étolaj, 1-1 csokor petrezselyem és bazsalikom. 1kk mustár,1ek zsemlemorzsa,1 tojás,delikát,őröltbors,2ek főzőtejszín,3dkg vaj. 50dkg sovány darálthús.
*
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk,tetejüket levágjuk. Belselyüket kiskanállal kivájjuk,kockára vágjuk a tetejét. Az újhagymát megmossuk,megtisztítjuk,végre karikára szeljük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Az olajat serpenyőbe megforrósítjuk,a darálthúst belerakjuk,erős lángon pároljuk. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk,és 5 percig pirítjuk. A zöld fűszerekkel fűszerezzük. A mustárt, a zsemlemorzsát és a tojást a kihült darálthúshoz adjuk. Fűszerezzük,és a kivájt paradicsomokba töltjük. A maradék paradicsomkockát és a kikapart belsejét a főzőtejszínnel összekeverjük még fűszerezzük és a tál aljába terítjük. A paradicsomok tetejére sajtot szórunk és kb 25 percig sütőben sütjük.