Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
30 dkg gomba
4 tojás
1-1 paradicson,paprika
4-5 szál újhagyma
1 teás kanál piros őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld
só ízlés szerint
pici olíva olaj
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt
30 dkg rizs köretnek ,de tésztával is jó
*
Elkészítés:
A húst megmossuk és apró kockára vágjuk.A zöldségeket is tisztítás után felaprítjuk.A tojásokat keményre főzzük.Az olíva olajon az új hagymát kicsit megpároljuk,majd belerakjuk a húst lehet egy pici vízet tenni rá és a piros paprikát,sót.Így félig főttre készítjük.Azután mehet bele a gomba és a zöldségek.Teljesen puhára főzzük az alapanyagokat.
Ha ízletes finom a tejföllel kikevert liszttel behabarjuk.
Amikor kész rátesszük a közben megpucolt felkockázott tojásokat és óvatosan beleforgatjuk a raguba.
Tetejét petrezselyem zölddel meghintjük.
Hozzá köretnek rizst főztem és a kertből termett friss salátával tálaltam.
Jó étvágyat ha kipróbálod érdemes.