Hozzávalók:
1 kg disznó hús (pörköltnek való pl. comb)
2 kg savanyú káposzta
kb. 1/2 kg árpakása
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 babérlevél (ha a káposztában nincs)
egy csipet köménymag (ha a káposztában nincs)
zsír/olaj
pirospprika
víz
szemes bors
*
Elkészítés:
A káposztát, ha nagyon savanyú kimosom. A húst feldarabolom, a hagymát felkockázom.
Ezután a káposzta felét az edény aljára rakom. Rászórom a hagymát, megszórom árpakásával, ide teszem a füszereket is, majd jöhet a hús.
A húsra a káposzta másik fele, erre árpakása, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje.
Ezután félig megfőzöm, majd a zsiradékot felmelegítem, pirospaprikát teszek bele, és ezt ráöntöm a káposztára.
NE KEVERJÜK, CSAK RÁZZUK, hogy megmaradjanak a rétegek.
Sózom, és ha szükséges pótolom a vizet. Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.
Jó étvágyat!