Hozzávalók:
Tésztához:
1 tojás
30 dkg liszt
12 dkg vaj
3 ek tejföl
csipet só
kevés zsemlemorzsa
Töltelékhez:
60 dkg sertés comb
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír
só
bors
pirospaprika
szerecsendió
bazsalikom
trappista sajt (reszelt)
Besamelhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej
só
bors
szerecsendió
*
Elkészítés:
A vajat a liszttel sóval összedolgozzuk, majd belegyúrjuk a tejfölt és a tojást.
Kerekre nyújtjuk és belehelyezzük a pitesütő formába.
Elkészítjük a tölteléket:
A hús felét ledaráljuk, másik felét apró kockára vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük.
A tűzről lehúzva sót, borsot, és pirosparikát teszünk bele.
Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük a többi fűszerrel is.
Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst is, és teljesen puhára pároljuk.
Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és lassan, folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel. Fűszerezzük.
A besamelt elkeverjük a kész hússal.
Ezt a tölteléket az előkészített tésztába tesszük.ha tul szaftos lenne akkor a teszta tetejet keves zsemlemorzsaval megszorjuk es ugy teszem ra a tolteleket.
A tetejére lilahagymakarikákat, apróra vágott újhagymát és paprikát teszünk
Végül megszórjuk egy kis reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok:
180°C