husos pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

husos pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
1 tojás
30 dkg liszt
12 dkg vaj
3 ek tejföl
csipet só
kevés zsemlemorzsa
Töltelékhez:
60 dkg sertés comb
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír

bors
pirospaprika
szerecsendió
bazsalikom
trappista sajt  (reszelt)
Besamelhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej

bors
szerecsendió

*

Elkészítés:

A vajat a liszttel sóval összedolgozzuk, majd belegyúrjuk a tejfölt és a tojást.
Kerekre nyújtjuk és belehelyezzük a pitesütő formába.
Elkészítjük a tölteléket:
A hús felét ledaráljuk, másik felét apró kockára vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük.
A tűzről lehúzva sót, borsot, és pirosparikát teszünk bele.
Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük a többi fűszerrel is.
Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst is, és teljesen puhára pároljuk.
Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és lassan, folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel. Fűszerezzük.
A besamelt elkeverjük a kész hússal.
Ezt a tölteléket az előkészített tésztába tesszük.ha tul szaftos lenne akkor a teszta tetejet keves zsemlemorzsaval megszorjuk es ugy teszem ra a tolteleket.
A tetejére lilahagymakarikákat, apróra vágott újhagymát és paprikát teszünk
Végül megszórjuk egy kis reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok:
180°C

husos pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

husos pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!