Húsos paradicsomos makaróni

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg sertéslapocka ledarálva
1 nagyobb fej hagyma
1 dl hidegen sajtolt olivaolaj
http: //grapoilashop.hu/
½ l passzírozott paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 ek. bazsalikom (szárított)
1 ek. kakukkfű (szárított)
1 ek. oregánó (szárított)
bors

1 ek. cukor
30 dkg makaróni
20 dkg sajt

*

Elkészítés:

A hagymát kockára vágva megfonnyasztom az olajon, majd ráteszem a darált húst, megsózom és fehéredésig kevergetem.
Fűszerezem bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval, borssal, préselt fokhagymával, ezekkel is kevergetem egy kicsit, ezután felöntöm kevés vízzel és fedő alatt párolom.
Az elfőtt vizet időnként pótolom. Amikor már puha a hús( ez bő 1 óra), ráöntöm a passzírozott paradicsomlét, hozzáteszem a cukrot,  és ha kell még sózom kicsit.
Addig főzöm, amíg mártás sűrűségű lesz a paradicsom. A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm (nem túl puhára), összekeverem a húsos, paradicsomos szósszal, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Toldi fűszereket használtam.