Hozzávalók:
0.5 kg liszt
1l tej
2 db tojás
csipetnyi só
olaj
kk cukor
0.5 kg sertés darálthús
1 fej vörös hagyma
só
bors
delikát
pici pirospaprika
zsemlemorzsa, liszt, tojás a panírozáshoz
*
Elkészítés:
A lisztet, a tejet, a sót, a cukrot, az olajat és a két tojást simára keverem, majd palacsintákat sütök belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb. Közben a darált húsból pörköltet készítek. Amikor kész a pörkölt leöntöm a levét, hogy a hús száraz legyen. Mikor ez is megvan, akkor egyenként megtöltjük a palacsintákat kb 1 e.k hússal és felgöngyöljük, mint a töltött káposztát. A két végét becsináljuk, hogy nehogy szétessen. A lisztbe a tojásba a zsemlemorzsába megforgatjuk és forró olajban kisütjük aranybarnára. Jó étvágyat hozzá!