Húsos lencseleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Húsos lencseleves

Húsos lencseleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

*15 dkg lencse
*1 kisebb csirkemell filé
*4 szál sárgarépa
*3 kisebb szál petrezselyem
*6 kisebb db krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 ek házi darált paprika (esetleg 1 tk paprikakrém)

*

Elkészítés:

A lencsét előző este bő, forró vízbe áztatjuk.
Másnap a húst apró kockára vágjuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a petrezselymet vékony karikára, a krumplit kockára vágjuk.
Olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
A répát, petrezselymet és a lecsöpögtetett lencsét is hozzáadjuk.
Felengedjük 2-2, 5 liter vízzel ( attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk ).
Ízesítjük a fűszerekkel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús, a zöldségek és a lencse is már majdnem puha, ezután a krumplit is hozzáadjuk.
Melegen kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsos lencseleves