Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A savanyú káposztát kissé felaprítom.
Az oldalast elvagdosom.
A hagymát, fokhagymát apróra vágom.
Az 1 ek.
szalonnazsíron megdinsztelem a nagyon apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a 2 szelet füstölt szalonnát (felkockázva), a fűszereket.
Ha van, kis darab füstölt szalonnabőrkét is adok hozzá.
Pirongatom kb.
5-8 percig, majd hozzáteszem a feldarabolt oldalast, kicsit átpirítom a hús fehéredéséig, szórok rá 2 ek.
(rizs)lisztet, jól átforgatom, majd mehet rá az őrölt pirospaprika.
Felöntöm vízzel, felforralom, és ekkor adom hozzá a savanyú káposztát.
Bele dobom az 1 egész kápia paprikát.
Közepes lángon, fedő alatt puhára főzöm.
Tejföllel, kovászos kenyérrel tálalom.
(Aki szereti, ízesítheti késhegynyi csiliporral.
)