Hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka
75 dkg hordós káposzta
2 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 babérlevél
só
bors
1 ek. pirospaprika
tejföl
*
Elkészítés:
A hordós káposzta levét kinyomkodom, ha nagyon savanyú, ki is lehet mosni egyszer. A hagymát karikára vágom, a fokhagymát megpucolom. A húst kockára vágom. Ezután következik az étel összerakása. Egy megfelelő méretű edény aljára kerül egy sor káposzta, erre jön egy sor hagyma 1-2 babérlevél, 1-2 cikk fokhagyma, majd a hús 1/3-a. A húst borsozom, picit sózom, ezzel vigyázni kell, csak óvatosan, mert a káposzta sós. Ezt megismétlem addig amíg tart az alapagyag, igyekszem 3 részre osztani, a tetejére káposzta kerüljön. Amikor elfogytak az alapagyagok, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és a tetejére szórom a pirospaprikát, aki szereti csípős paprikát is tehet bele. Ezután felteszem a tűzhelyre, befedem és tartalék lángon, lassan 2 órán át főzőm. Félidőben pótolom a vizet, amit elfőtt, és ha kell még sózom, borsozom. A végére összefő minden, összeérnek az ízek, egy nagyon finom egytálételt kapunk. Lehet ízesíteni tejföllel, sőt, aki úgy jobban szereti össze is forralhatja vele.