Hozzávalók:
1.2 kg sertés lapocka,
1 kg savanyított káposzta
Só
bors,
2 közepes vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
őrölt paprika,
házi paprika krém,
1 púpos evőkanál baromfi zsír
*
Elkészítés:
A sertés lapockát kisebb kockákra vágjukmajd meg mossuk.
A 2 fej hagymát meg tisztítjuk kockára vájuk és a zsíradékon üvegesre pirítjuk.
Rá rakjuk a le csepegtetett húst és fehéredésig sütjük.
Rá rakunk 2 teáskanál pirospaprikát, 2 teáskanál házi paprikakrémet borsot ízlés szerint.
Jól át forgatjuk fel öntjük vízzel hogy bőven ellepje.
sózzuk és bele aprítjuk a fokhagymát.
Amikor fel forrt jó 15 percig főztem és hozzáadtam a savanyúkáposztát.
A levét nem öntöm rá rögtön további főzés után kóstolgatva adagolok hozzá savanyú levet ízlés szerint.
Készre főzzük.
A tálalásnál aki szereti tejfölt rakhat a tetejére.