Húsos és sonkás karfiol csőben sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Húsos és sonkás karfiol csőben sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
4 vastag szelet karaj
4 nagy szelet sonka(én Pápait használtam)
Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg liszt
4 dl tej
3 dl tejföl
25 dkg reszelt sajt

bors
fehér bors
Tetejére:
3  ek.  zsemlemorzsa
4 dkg vaj, vagy margarin
zsiradék a hús sütéséhez

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm, leszűröm.
Nem kell nagyon puhára főzni.
A karajt vékonyra klopfolom, minden szeletet kettévágok, sózom, borsozom.
Kevés forró zsiradékon mindkét oldalát sütöm 3-3- percig.
A  vajból(margarinból), a lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítek.
Amikor langyosra hűlt belekeverem a tejfölt és a reszelt sajtot, sózom, fehér borssal fűszerezem.
Egy mély szögletes jénaiba kenek egy keveset a sütőzsiradékból, erre fektetem a 4 szelet sonkát. Ezekre jön a 8 darab hússzelet.
Rárakom a karfiol rózsákat, majd meglocsolom a tejfölös, sajtos besamelmártással.
Tetejét megszórom zsemlemorzsával és  kb, 4 dkg vajat, vagy margarint apróra vágva rárakok.
Ettől lesz szép piros a morzsától pedig ropogós a teteje.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz, akkor készen van. Kb.  45-50 percig kell sülnie.
Köretnek párol rizst készítettem hozzá, de anélkül is fogyasztható.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsos és sonkás karfiol csőben sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!