Húsos és mexikói újhagymás pizza

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj +pici a kenéshez
Feltét: Sonka ,tojás, mexikói krém ,ketchup,hagyma ,kukorica,borsó,
Trapista sajt újhagyma vöröshagyma ,löncshús vagy darált hús konzerv Arany fácán paradicsom szósz .

*

Elkészítés:

1.  Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
2.  Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 2  felé vágjuk a tésztát .gombócot formálunk és külön külön  kinyújtjuk .
3.  Nekem a gyors kelesztő tálam ezt az időt lerövidíti .
4.  A Tűzhely méretű tepsit jól kiolajozom  és belisztezem majd a kinyújtott tésztát szépen belerakom ,szélei lehetnek vastagabbak.
5.  Ezután a tésztát is picit olajozom  ,megkenem a
Házilag készült ketchuppal és rakom rá a száj íz szerinti feltéteket.
Ebből az adagból 2 tepsivel lesz.
6.  Én most mexikói újhagymást  és Húsos vöröshagymást készítettem.
Mindegyik konzervet kikevertem még egy arany fácán paradicsommal, tetejére hagyma került.
Mikor minden rajta van mégegyszer meglocsolom a ketchuppal és trapista sajtot reszelek rá.
7.  Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt megsül.