Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj +pici a kenéshez
Feltét: Sonka ,tojás, mexikói krém ,ketchup,hagyma ,kukorica,borsó,
Trapista sajt újhagyma vöröshagyma ,löncshús vagy darált hús konzerv Arany fácán paradicsom szósz .
*
Elkészítés:
1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 2 felé vágjuk a tésztát .gombócot formálunk és külön külön kinyújtjuk .
3. Nekem a gyors kelesztő tálam ezt az időt lerövidíti .
4. A Tűzhely méretű tepsit jól kiolajozom és belisztezem majd a kinyújtott tésztát szépen belerakom ,szélei lehetnek vastagabbak.
5. Ezután a tésztát is picit olajozom ,megkenem a
Házilag készült ketchuppal és rakom rá a száj íz szerinti feltéteket.
Ebből az adagból 2 tepsivel lesz.
6. Én most mexikói újhagymást és Húsos vöröshagymást készítettem.
Mindegyik konzervet kikevertem még egy arany fácán paradicsommal, tetejére hagyma került.
Mikor minden rajta van mégegyszer meglocsolom a ketchuppal és trapista sajtot reszelek rá.
7. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt megsül.