Hozzávalók:
Hozzávalók: 50 dkg
*
Elkészítés:
elkészítés
A húst egészen apró kockára felvágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és mindet apró kockára felvágjuk. A kelkáposzta vastag erét kivágjuk, a leveleket felkockázzuk.
A húst vízzel felöntve főzni kezdjük, ha forr, a habot leszedjük róla.
Az összes feldarabolt zöldséget a húshoz öntjük. Még annyi vizet öntsünk rá, hogy jó sűrű maradjon.
A levest a són és borson kívül főként lestyánnal ízesítjük. A friss biztosan jobb, de szárítottat is használhatunk. Szárítottból kb. csapott evőkanálnyi kell. Ha szeretjük, tegyünk bele egy nagy csipet tárkonyt is.
Ha minden megfőtt, a forró léből vegyünk ki egy csészényit, keverjük el a tejföllel, és így öntsük vissza a levesbe (nem lesz csomós a tejföl).
Kóstoljuk meg: ha savanykásabbra szeretnénk, kb. 1 citrom levével ízesítsük. (Tárkonyecetet is használhatunk.)
Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.


