Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kg darált hús
- 1cs réteslap 10.12 lap
- 6 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 3 ek olaj
- só
- bors
- ételízesítő
*
Elkészítés:
- A felkockázott hagymán megdinszteljük a darált húst, borsozzuk, sózzuk.
- Egy tepsiben a réteslappal kezdve rétegesen lerakjuk a hagymás húst, réteslap legyen felül.
- Kockákra vágjuk egészen az aljáig, hogy majd átjárja a szósz.
- Összekeverjük a tojásokat a tejföllel, hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, olajat, sót, ételízesitőt.
- A tejfölös szószt ráöntjük a burekra.
- Erős tűzön 30-35 percig sütjük.
40×40 cm-es tepsiben 30-35 perc sütés ,szép pirosra


