Hozzávalók:
Töltelék: 40 dkg
2-3 ek olaj
1 hagyma apróra vágva
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg gomba ( izles szerinti,en csiperkét használtam)
So ,bors izles szerint
1 ek mustár
Kb 1 kk szárított kakukkfű ( izles szerint )
1 pupozott tk pirospaprika
Öntett: 1.5 dl
1 tojás
So,bors izles szerint
Tészta: bolti reteslap ( hűtött)
Hőálló tál kenesehez: vaj
Talalashoz: tejföl
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon serpenyőben ,üvegesre dinszteljuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát es óvatosan pirítsuk tovább,de neegessuk meg.Vagjuk össze a gombákat csíkokra vagy kockára es keverjuk a hagymával össze.kb 10 percig piritjuk tovább ,sózzuk es borsozzuk.A gombás hagymahoz adjuk a daralthust es feheredesig sütjük.Vegul hozzáadjuk a mustárt,pirospaprikát,es a kakukkfuvet.Keverjuk jól össze. Vegyük elő a reteslapokat . 2 reteslapot tegyünk egymásra,es a töltelék 1/3-át tegyük 1-2 ujjnyi távolságra a szélétől,majd óvatosan tekerjuk fel es tegyük be egy kivajazott hőálló tálba.Igy járjunk el a következő 2 tekerccsel is. A tekercseket csigavonalban tekerjuk fel es kivajazott hőálló tálba tesszük.Egy tálban keverjuk össze a tojást,tejfölt,so,bors,majd a hőálló tálban levő tekercseket locsoljuk meg vele. 190 fokon kb 30 perc alatt pirosra sütjük.Felszeletelve tejföllel meglocsolva találjuk. ( mivel a gyerkocok nem rajonganak a gombaert,igy apró kockára vágta.nagyon ízlett nekik :))). )