Hozzávalók:
marhahús: 40 dkg
vegyes zöldség (reszelve): 30 dkg
fokhagyma: 3 gerezd
vöröshagyma: 1 fej
apróra vágott petrezselyem: 1 evőkanál
só: 1 kávéskanál
egész bors: 1 kávéskanállal
tojás: 2 db
liszt: 20 dkg
*
Elkészítés:
A megmosott marhahúst hideg vízben feltesszük főni.
Leszebjük a habot.
A vegyeszöldséget megreszeljük és beletesszük a levesbe. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát, egész borsot, majd készre főzzük.
A levesbetétet külön vízben készítjük el.
A nyújtott tésztára ráhelyezzük 4 cm távolságra a hús, tojás, petrezselyem keveréket.
Kis batyukat készítünk és a levesbe helyezzük, megfőzzük.
Tálaás előtt a levesbe helyezzük.